Đapić na sučeljavanju s Peović: Antifašizam je izmišljotina velikosrpska

Screenshot: N1

U TIJEKU je sučeljavanje između kandidatkinje Radničke fronte Katarine Peović i kandidata stranke Desno Ante Đapića.

S izlaganjem je započela Peović koja je na početku objasnila svoju izjavu da su Srbi danas u Hrvatskoj kao Židovi u nacističkoj Njemačkoj.

"To sam rekla zato što su Židovi u nacističkoj Njemačkoj bili grupacija koja mora homogenizirati narod. Srbi u Hrvatskoj služe kao skupina koja mora homogenizirati Hrvate na potpuno pogrešan način", rekla je Peović te ustvrdila da je to djelo klerofašizma u Hrvatskoj. 

"Drago mi je da imamo ovu emisiju i da je moje sučeljavanje upravo s gospođom Peović. Cijenim to što govori izravno što misli, što nema eufemizama, ali moj cilj je da na izborima uništim ovo, da nema povratka u socijalističke priče. Stvar je mentalne higijene. I dalje se pokušava govoriti o klerofašizmu. Nezamislivo mi je da mlada gospođa Peović ovako doživljava svoju domovinu. Ugrožena je većina u Hrvatskoj. Pupovac kaže da su Srbi doveli antifašizam, doveli su antifašizam koji je 1945. pobio Hrvate. Mi smo taoci političkog srpstva u Hrvatskoj." 

"Svaki put kad nacionalisti vide sablasti velikosrpske agresije, budite sigurni da je u pozadini neki materijalni interes. Oni koji se slikaju ispod Pavelićeve slike pa kasnije nemaju hrabrosti pa poslije pričaju", prozvala je Đapića Peović. 

Đapić: Antifašizam je izmišljotina, to je ona politika velikosrpska

"Antifašizam je izmišljotina, to je ona politika velikosrpska. Partizani su najveća sramota. Evo, Kapović priča da se sere na Bleiburg. Ja osuđujem zločine i sve to osuđujem, ali ne mogu osuditi ideju da se uspostavi hrvatska država. Antifašizam je uništavao hrvatsku državu. Ja sam najveći hrvatski revizionist!" rekao je Đapić. 

Rekao je da se zalaže za hrvatsku državu u Bosni i Hercegovini.

"Badinterova komisija je nejasna", rekao je Đapić o granicama sa Srbijom. Voditelj mu je pokušao replicirati, ali Đapić to nije dopustio. "Jel' mogu ja završiti?" rekao je Đapić.

"Ma dajte molim vas, ja slušam... Slušam, neću ja reći da nismo slabi. Imamo mi vojsku i policiju, ne damo se mi toliko lako, gospođo Peović. Koliko bi vi migranata primili u svoju kuću? Šestero ili sedmero? Žele napraviti hotspot u koji će navaliti migranti. Moramo napraviti fizičku prepreku da ne mogu ući, kao što je napravila Mađarska. Ali ta žica dovodi u problem Hrvate u BiH koji su najslabiji narod tamo. Vraćamo se na potrebu formiranja Hrvatske Republike u BiH", rekao je Đapić. 

Prozvao je Peović za neodgovornost, na što se ona pobunila voditelju da ovo nije dijalog. 

Oko jedne stvari se ipak složili

Đapić i Peović su se uspjeli oko nečega i složiti. Oboje su protiv uvođenja eura. 

"To je pljačka hrvatskog naroda", rekao je Đapić. 

"Hrvati se ne iseljavaju zbog Ante Đapića. Ja nisam bio nikad na vlasti u Hrvatskoj. Dok sam bio na vlasti u Osijeku, Osijek je procvjetao", rekao je Đapić.

Đapić: Promicanje homoseksualizma smatram izopačenošću, a homoseksualizam devijacijom

Rekao je da "apsolutno ne treba dozvoliti" homoseksualcima posvajanje djece. 

"Ja mislim da je homoseksualizam devijacija", rekao je Đapić. "Promicanje homoseksualizma smatram izopačenošću, a homoseksualizam devijacijom", dodao je. 

"Ali nitko vam od desničara neće reći ništa protiv pedofilije u Katoličkoj crkvi", ubacila se Peović. 

"Apsolutno osuđujem!" rekao je Đapić te dodao da čvrsto stoji uz Vatikanske ugovore.

 

Pročitajte više