Dječak kod Križevaca vozio traktor i sletio s ceste, pradjed ga pokušao izvući sajlom. Bori se za život

Ilustracija: Hina (Na slici se ne nalazi traktor koji se spominje u članku)

DJEČAK (11) teško je ozlijeđen vozeći traktor kojim je sletio s ceste u kanal u mjestu Raščani kod Križevaca danas oko 13 sati. Prema neslužbenim informacijama, zadobio je teške ozljede glave i prsnog koša i životno je ugrožen. Nije pri svijesti i liječnici u koprivničkoj bolnici bore se za njegov život, piše Podravski.


Kako je moguće da je dijete sjelo za upravljač jakog poljoprivrednog stroja i uputilo se lokalnom cestom - zasad nije poznato. Odgovor na to dat će koprivnička policija koja na mjestu strašne nesreće obavlja očevid i provodi sve potrebne izvide.

Kako se neslužbeno doznaje, iza dječaka u drugome se traktoru navodno vozio njegov pradjed i čini se kako su zajedno krenuli na polje. Nakon što je dijete sletjelo s prometnice, pradjed je, tako se barem priča po selu, sajlom pokušao sam izvući traktor iz kanala misleći da se nije dogodilo ništa strašno. No kad je vidio da je dječak teško stradao, odmah je pozvao policiju i hitnu pomoć.

"Samo da mi je praunuk dobro, ništa mi drugo nije važno", u šoku je rekao dječakov pradjed Marijan (88) koji je, gledajući u prevrnuti traktor, nemoćno širio ruke.

Nesretni dječak, inače učenik četvrtog razreda osnovne škole, vozilom hitne pomoći odmah je prebačen u Opću bolnicu u Koprivnici. Tamo kažu da je zadobio ozljede opasne po život.

Kaznene prijave zbog nesreće, prema svemu sudeći, mogli bi zaraditi pradjed, ali i roditelji stradalog djeteta jer su ga pustili da sjedne za upravljač traktora.

Pročitajte više