Otac dječaka kojeg je izgrizao pas: To je nešto najgore što sam vidio

Foto: Google street view, 123rf

OSMOGODIŠNJAK iz Vedrog Polja kod Knina završio je prije tjedan dana na operacijskom stolu splitskog KBC-a s brojnim ugrizima susjedovog psa. Liječnici su ga operirali više od dva sata, dječak je dobio više od 100 šavova po glavi i vratu. 

Policijska istraga traje, a vlasnik psa kaže da je njegov njemački ovčar Rex bio vezan i da mu je dječak oteo kost. Roditelji dječaka zgroženi su ovim navodima, tvrde da je priča potpuno drugačija.

"Pas nije bio vezan"

Majka Nenada i otac Borislav Milak bdiju nad sinom u splitskoj bolnici. Trebao je sutra skinuti dio šavova i napustiti bolnicu.

"Morat će ostati još neko vrijeme. Muči ga temperatura, sinoć je imao preko 40, jutros 38 i pol, pada skače, ne znamo što je. Moj sin ne spava, nervozan je, priča noću. Stalno ponavlja isto. Vlasnik psa ga je poslao da provjeri gdje je. I tada ga je pas napao. Nije bio vezan", kaže Nenada.

"To je nešto najgore što sam vidio"

Borislav tvrdi isto.

"Milijun puta sam radio rekonstrukciju. Nemoguće da je pas bio vezan. Skočio mi je na sina i oborio ga. Da je bio vezan, ne bi ga mogao dalje napadati i gristi", kaže Borislav.

S vlasnikom je razgovarao, ali mu se ovaj nije ispričao.

"Četiri kilograma sam smršavio u ovih tjedan dana. Scene kada sam vidio sina, ne želim se prisjećati. To je nešto najgore što sam vidio. Bio sam u kući s bebom, a dida je čuo da se nešto događa. Povikao je, pas je malo popustio pa se sin uspio osloboditi i pobjeći. To ga je i spasilo", priča Borislav.

Sa sinom je otišao u kninsku bolnicu. Žurno je prebačen u Split na operaciju.


 

Pročitajte više