Djevojčice zatečene u grupi migranata kod Ogulina otpuštene iz bolnice

Foto: MUP

DVIJE djevojčice, sestre migrantice iz Afganistana, oporavile su se u ogulinskoj bolnici i otpuštene su u pratnji majke.

Specijalna policija ih je u nedjelju zatekla među grupom stranih državljana u šumi kod Ogulina. Bile su u teškom zdravstvenom stanju, pozvana je hitna pomoć te su odvezene u Opću bolnicu Ogulin, javlja HRT.

"Nisu bile životno ugrožene, ali su bile u lošem stanju"

Zamjenica ravnatelja bolnice Jadranka Francetić rekla je da je jedna sestra stara šest mjeseci, a druga osam godina te da su se oporavile od teških probavnih smetnji, dehidracije i pothlađenosti.

"Djevojčice nisu bile životno ugrožene, ali su bile u lošem stanju zbog proljeva, dehidracije i pothlađenosti te su se uz infuziju i drugu potrebnu skrb ubrzo oporavile. Iz bolnice su otpuštene u pratnji majke", navodi Francetić.

Oglasila se policija

Policija je izvijestila da su pripadnici specijalne policije u nedjelju u šumi u Gornjim Dubravama u Karlovačkoj županiji zatekli grupu stranih državljana bez isprava o identitetu, koji su nezakonito ušli u Hrvatsku, a obavljenim razgovorima utvrđeno je da se radi o državljanima Afganistana.

Kada su ustanovili da su djevojčice u lošem zdravstvenom stanju, pozvali su hitnu medicinsku pomoć te su one zajedno s majkom odvezene u Opću bolnicu Ogulin.

Svi strani državljani izrazili su namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnu zaštitu u Republici Hrvatskoj, stoga su 18. listopada prevezeni u prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite, kažu u policiji.

"Nakon otpuštanja iz bolnice u prihvatilištu će im se pridružiti majka s djecom", izvijestila je policija.

Pročitajte više