Dnevni avaz: Šest novih optužnica poslano u Beograd, Prištinu i Skoplje

HAŠKI sud već je u Beograd, Prištinu i Skoplje poslao zapečaćene optužnice protiv šest osoba osumnjičenih za ratne zločine, tvrdi u četvrtak sarajevski Dnevni avaz.

Pozivajući se na svoje provjerene izvore ovaj list navodi kakao su na popisu optuženih umirovljeni general Vojske Jugoslavije Momčilo Perišić te dvojica umirovljenih generala Vojske Republike Srpske Zdravko Tolimir i Radivoje Miletić.

Perišić je, među ostalim, optužen za razaranje Mostara 1992., godine a Tolimir i Miletić za zločine počinjene tijekom rata u BiH kada su obnašali visoke vojne zapovjedne dužnosti.

Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY) navodno sada traži i Momčila Mandića, bivšeg ministra pravde u vladi bosanskih Srba i bliskog suradnika radovana Karadžića.

Optužen je navodno i Vlado Bučkovski, bivši ministar obrane Makedonije kojega se tereti za zločine nad Albancima počinjene 2000. godine te aktualni premijer Kosova Ramuš Haradinaj kojega se smatra odgovornim za zločine nad albanskim i nealbanskim stanovništvom tijekom 1999. godine.

Pročitajte više