Dodijeljene nagrade Hrvatskoga muzejskog društva

Na svečanosti u Muzeju za umjetnost i obrt danas su dodijeljene tradicionalne nagrade Hrvatskoga muzejskog društva za godinu 2003.

Godišnju nagradu ravnopravno dijele Koraljka Klepač, bivša kustosica Prirodoslovnog muzeja iz Rijeke, za realizaciju djela "Fosilna fauna otoka Krka - Atlas" te Željka Kolveshi, savjetnica Muzeja grada Zagreba, i Maja Šojat Bikić, viša informatičarka iz tog muzeja, za realizaciju izložbe plakata Zvonimira Feista "Diktati vremena". Ta izložba obuhvaća razdoblje od kasnih 30-ih do ranih 60-ih godina prošlog stoljeća.

Hrvatsko muzejsko društvo dodijelilo je dvije nagrade za životno djelo "Pavao Ritter Vitezović". Ta vrijedna priznanja dobili su Mirko Bulat, umirovljeni voditelj odjela Muzeja Slavonije u Osijeku, i Stanko Staničić, muzejski savjetnik i umirovljeni voditelj zbirke keramike Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu.

Nagrade je dobitnicima uručila predsjednica Hrvatskoga muzejskog društva Dubravka Osrečki Jakelić.

O vrijednosti tih nagrada i važnosti muzejske struke za hrvatsku kulturu govorila je predsjednica ocjenjivačkog suda za nagrade Vesna Girardi Jurkić. U ime nagrađenih muzealaca zahvalio je Stanko Staničić.

(Hina) xatod yln

Pročitajte više