Dođite na humanitarni koncert i pomozite hrabroj Sandi u borbi sa zloćudnom bolešću

POGLEDAJTE ovu "prije i poslije" sliku.  Možete li vjerovati da su prvi i drugi dio montaže nastali u samo šest mjeseci?

Na prvoj fotografiji Sanda Šakić čeka koncert U2 u Zagrebu. Na drugoj Sanda Šakić čeka amputaciju noge u bečkoj klinici AKH, daljnju prognozu liječenja od raka kostiju, i svoj 28. rođendan.

Grupa njenih prijateljica, navikla da proljeće obilježava Sandinim rođendanom, je kako kažu "zasukala svilene rukave, udružila manikirane ruke i organizirala proslavu Sandinog rođendana".

"I ovaj put uz Vašu pomoć skupljamo lovu za zajednički poklon, a ove godine poklon je operacija u bečkoj klinici. Sanda je uvijek voljela skupe poklone, ali ovog je puta nadmašila samu sebe. 17 300 eura! Shvatile smo da ćemo trebati pomoć i šireg kruga prijatelja, stoga je pozivnica na Sandin rođendan upućena svima koji žele sudjelovati u ovom poklonu.

Rođendanska zabava da Sandra doživi buduće rođendane

A zabava je u srijedu, 21. travnja u kultnom Saloonu, gdje će se održati humanitarni Koncert za Sandu na kojem će nastupti Massimo, Marko Tolja, Meritas, Jelena Radan, Marija Husar, Goran Navojec, Nikolina Kovačević i Tina Vodopija.



Cijena ulaznice je 50 kuna, a sav prihod od njih ići će Sandi.

Za pomoć Sandi udružili su se svi - Mediji, klubovi, kafići, kvart


U međuvremenu je emitiran prilog na HTV-ovim emisijama Život uživo  i Briljanteen, a  u Klubu 100 u Velikoj Gorici održan je party na kojem su se DJ-i odrekli honorara, a klub sav prihod od ulaznica donirao Sandi.

Prošlog mjeseca se u  Mexican baru Pikaro u Zvonimirovoj ulici gdje Sanda izlazi prikupljale donacije za Sandu a  a vlasnik se odrekao i dijele prihoda od pića. Klub Gjuro 2 je prošlog mjeseca u sklopu programa Business Class organizirao humanitarnu tombolu s koje je prihod išao za Sandino liječenje i rehabilitaciju.

Na Facebooku je za Sandu kad joj je u listopadu dijagnosticiran osteosarkom osnovana grupa podrške "Kasica Prasica Pozitivnih Misli za Sandu Šakić". Njeni prijatelji  tada još nisu znali da će Kasica Prasica nažalost morati opravdati svoj naziv i da će Sandi biti potrebna ovako teška operacija.

Amputacija jedino rješenja, nakon čega slijedi nabavka 30 tisuća eura vrijedne proteze
 
Na Rebru je prošla niz kemoterapija ali rak se proširio i toliko zahvatio nogu da je sada amputacija jedino rješenje.

Njene prijateljice govore kako su tek sada krenuli s akcijom jer "Sanda, ponosna i pažljiva kakva je, nije htjela svoje prijatelje opterećivati cijenama liječenja otkad je 11. veljače primljena u bečku kliniku." i posebno napominju:
 
"Riječ je o iznosu koji je nedostižan za jednu djevojku i njezinu mamu ali koji uz pomoć onih koji razumiju što ova bolest znači za jedan mladi život nije teško prikupiti."

U listopadu joj je dijagnosticiran osteosarkom, rak kostiju, koji se unatoč kemoterapiji proširio i amputacija noge jedino je rješenje da Sanda preživi. U ponedjeljak 1.3. imala je 28. rođendan, a dočekala će ga sama u bečkoj klinici Allgemeine Krankenhaus gdje su je pripremali za operaciju. 

"Iznos je nedostižan za djevojku i njenu mamu ali ga uz pomoć onih koji razumiju što ova bolest znači za jedan mladi život nije teško prikupiti"

Operacija košta 17 300 eura, a svaki dodatni dan u bolnici otprilike 1 000 eura. Slijedit će mjeseci rehabilitacije, kupovina proteze (oko 30 000 eura), prilagodba stana kako bi se u njemu mogla samostalno kretati.  

Sanda je hrabra i nikada se ne žali, bori se i ne odustaje, uvijek misli da sve može sama, ali skupiti ovoliko novaca ipak ne može. 

A svi vi koji želite pomoći, a ne možete doći, možete to učiniti uplatom na broj računa:  
 
2402006-8701992966 Erste bank 

Naznaka - donacija za Sandu  

 
Njeni prijatelji mole na kraju: "Poznajete li ljude koji bi mogli, htjeli i voljeli pomoći, molim vas da im proslijedite ovu obavijest. Svaka je kuna važna.  Također, dobrodošli ste na Facebook grupu podrške "Kasica Prasica Pozitivnih Misli Za Sandu Šakić".   
Vjerujemo u vas. Hvala vam"

Pročitajte više