Dok se Sanader odricao brzog ulaska u EU, ministar Pankretić čupao dlake iz nosa

DANAŠNJI aktualni sat u Saboru obilježila su pitanja kojima su zastupnici željeli pokazati kako ih je njihova baza izabrala u određenim izbornim jedinicama pa su postavljali "lokalna" pitanja, a sve to skupa toliko je bilo dosadno "poljoprivrednom" ministru Pankretiću da je čupao dlake iz nosa.

Od nekih zanimljivijih stvari, koje su čak i Pankretića uspjeli zainteresirati te ga omesti u njegovom "uređivanju" bilo je pitanje uvijek provokativnog SDP-ovca Nenada Stazića potpredsjedniku Vlade Damiru Polančecu hoće li zamoliti premijera Sanadera da više ne ruši burzu. Ta opaska odnosila se na izjavu premijera o ukidanju II. mirovinskog stupa, a Polančec je Staziću poručio da premijeru neće savjetovati da zašuti te da se burza ne ruši zbog izjava nego zbog drugih stvari.

Sanader poručio novinarima i političarima da ne licitiraju s datumom ulaska u EU

Uslijedila je replika "britkog" Stazića koji je rekao kako su svi burzovni analitičari i fondovski menadžeri potvrdili kako im je Sanader tom izjavom "pokvario" posao. Premijer Sanader morao je zainteresirati ministra poljoprivrede Pankretića i odgovorom kako nije važno kada će Hrvatska ući u Europsku uniju.

Iako su sve kampanje koje je HDZ vodio od dolaska Sanadera na njegovo čelo u sebi kao bitne točke sadržavale i godine ulaska u Uniju, očito se premijer zbog recentnih problema želi odmaknuti i od tih svojih najava. Čak je premijer, i nakon što je on uvijek koristio licitiranje datumima u svoje političke svrhe, danas poručio novinarima i političarima da se ostave "irelevantnih špekulacija" o tome kada će Hrvatska ući u Uniju.

I.Kri.
Foto: Index

Pročitajte više