Dolazi li Pupovac na obljetnicu pada Vukovara?

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

IDUĆI vikend trebao bi se održati dugo najavljivani prosvjed u Vukovaru koji organizira HDZ-ov tamošnji gradonačelnik Ivan Penava.

Iako je prosvjed formalno usmjeren protiv institucija koje se, kako smatra Penava, ne miču s mjesta kad je u pitanju istraživanje i procesuiranje ratnih zločina, svima je jasno kako je riječ o prosvjedu koji je dobrim dijelom usmjeren i protiv Andreja Plenkovića.

Andrej Plenković već je duže vremena meta stranačke i izvanstranačke desnice, a ovaj prosvjed podijelio je HDZ-ovce. A među HDZ-ovcima dosta nervoze unosi i uloga Milorada Pupovca, Plenkovićevog vjernog saveznika u održavanju tanke saborske većine.

Upravo stoga znakovito zvuči današnja Pupovčeva izjava iz Siska gdje je najavio kako postoji mogućnost da se pojavi na jednom drugom skupu u Vukovaru, obljetnici pada grada u studenom.

Pupovac je danas bio u Sisku na obilježavanju Dana sjećanja na žrtve ustaškog dječjeg logora.

Nakon komemoracije, odgovarajući na pitanje novinara Milorad Pupovac najavio je mogući dolazak na Dan sjećanja 18. studenoga u Vukovaru.

"Ja se ne plašim niti strahujem. Ukoliko moj dolazak u Vukovar može doprinijeti tome da odnos između Hrvata i Srba u Vukovaru, Hrvatskoj i na prostoru bivše Jugoslavije uđe u normalnu fazu, da se počinjemo poštovati, da počinjemo poštovati stradanja jednih i drugih, ja ću tamo i biti", rekao je Pupovac, prenosi N1.

Pročitajte više