Domagoj Margetić prijavio da je dva dana bio protupravno zatočen

ZAGREBAČKA policija danas je izvijestila o izjavi glavnog urednika tjednika "Novo hrvatsko slovo" Domagoja Margetića koji je jučer prijavio da su ga nepoznate osobe dva dana držale zatočenog u jednoj kući u Karlovcu te ga ispitivale o njegovu radu u spomenutom političkom tjedniku.

Zagrebačka policija izvijestila je da je Margetić (30) izjavio da su mu u petak oko 20,30 sati ispred njegove zgrade pristupila dvojica muškaraca te mu, identificiravši se nepoznatim iskaznicama, naredili da pođe s njima.

Margetić je, kako je kazao, sjeo u njihov automobil "ford escort" crvene boje i nepoznatih registracijskih oznaka, kojim su ga odvezli prema Sesvetama, u Mariju Bistricu i Čučerje i na koncu u Karlovac, gdje su ga uveli u nepoznatu obiteljsku kuću.

Tamo je, tvrdi, bilo još nekoliko nepoznatih muškaraca koji su ga, bez obrazloženja i ne otkrivajući svoj identitet, protupravno držali u toj kući i ispitivali ga o njegovu radu u tjedniku "Novo hrvatsko slovo".

Margetić je policajcima rekao da ga ti neznanci nisu zlostavljali niti su mu prijetili.

U kući su ga, kaže, držali do jučer ujutro (oko 5 sati) kada su ga odvezli do naselja Lučko i pustili, a oko 13 sati o svemu je izvijestio policiju u postaji Medvešćak, gdje je podnio kaznenu prijavu protiv nepoznatih počinitelja zbog protupravnog oduzimanja slobode.

Policija je izvijestila da provodi kriminalističku obradu u cilju njihove identifikacije.


Pročitajte više