Drama u Srbiji: Oporbeni vijećnici zauzeli zgradu općine Kuršumlija

BIVŠI čelnici srpske općine Kuršumlija danas su se zaključali u zgradi općine te unutra ne puštaju novoizabranu vlast iz stranaka SPS, DS i G17 plus.

No, stara vlast ne želi izvršiti primopredaju te su se vijećnici iz DSS-a, Nove Srbije i Srpske radikalne stranke odlučili zaključati u zgradu te ne puštaju niti zaposlenika na njihov posao. Vodstvo Kuršumlije i zaposlenici su jutros pokušali ući u zgradu, ali im je zaštitar rekao da to neće moći učiniti, pa su otišli svojim kućama, piše RTS.

Dvovlašće traje više od tri mjeseca

Lokalna Radio-televizija Kuršumlije je objavila da su štrajkaši radikalizirali štrajk glađu i da su zaključali zgradu, a puštena je i snimka vijećnika Đure Cahuna koji kaže da štrajkaši, do ispunjenja svojih zahtjeva, neće dozvoliti rad općine.

Cahun traži sastanak sa srpskim predsjednikom Borisom Tadićem, a od ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milana Markovića zahtijeva da provede odluke Ustavnog i Upravnog suda te da se ta općina tretira kao i općine gdje je Demokratska stranka na vlasti. Nova vlast tvrdi da štrajkaši žele spriječiti da novoizabrana predsjednica Vesna Jakovljević prebaci novac korisnicima proračuna. Zbog toga što nisu platili račune, škola u Kuršumliji je ostala bez grijanja.

Dvovlašće u Kuršumliji trave već više od tri mjeseca.

Pročitajte više