Drniš: Ministar zdravstva predao na uporabu ultrazvuk

MINISTAR zdravstva Andro Vlahušić razgovarao je danas s drniškim gradonačelnikom Antom Dželalijom, županom šibenskokninskim Dujom Stančićem i njegovim zamjenikom Josipom Odakom te ravnateljem drniškoga Doma zdravlja Milanom Matićem o problemima tamošnjeg zdravstva.

U povodu proslave Dana grada Drniša i blagdana njegova zaštitnika sv. Roka, ministar Vlahušić u drniškom Domu zdravlja na prigodnoj je svečanosti predao na uporabu ultrazvuk vrijedan 550.000 kuna.

Akciju za nabavu ultrazvuka pokrenuli su Drnišani, a nabavljen je uz potporu Ministarstva, Županije šibensko-kninske, grada Drniša i donatora.

"Osnovni je cilj reforme zdravstva pacijenta staviti u središte zbivanja", izjavio je ministar, dodavši da će se zahvaljujući nabavi ultrazvuka dio specijalističkih pregleda moći obavljati i u Drnišu.

"Osobito će to biti važno za starije ljude koji sada na sve preglede ultrazvukom moraju odlaziti u Šibenik, Knin ili Split", dodao je ministar.

Vlahušić je najavio da će država i dalje ulagati u zdravstvenu zaštitu na područjima od posebne državne skrbi, kakvo je drniško. Dogodine će u opremanje zdravstvenih ambulanta na tim područjima biti uloženo oko 150 milijuna kuna, a u stomatološke ambulante oko 70 milijuna kuna, rekao je ministar.

Pročitajte više