Država iznajmljuje stanove u centru Zagreba od 330 kuna, u Osijeku nešto skuplji

Foto: FAH

DRŽAVNI ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) do 16. prosinca prikupljat će ponude za najam 20 državnih stanova u Zagrebu i 17 u Osijeku.

U Zagrebu tako nude stanove u centru grada već od 331 kune za početnu cijenu najamnine, dok je najskuplji u ulici Majstora Radovana po 1153 kune, a riječ je o stanu od 76 kvadrata.

Početna mjesečna najamnina za Osijek je nešto skuplja od one za Zagreb pa je tako najjeftiniji stan s najamninom od 375 kuna, a najskuplji najam stoji 1248 kuna.

Obavezna i jamčevina

A osim početnih cijena najamnine, objavljene su i cijene jamčevine koja se mora platiti za svaki stan. U Zagrebu se jamčevine kreću u iznosu od 900 pa do 3500 kuna, a u Osijeku od 1117 kuna pa sve do 3480 kuna.

Javni poziv objavljen je na njihovim web stranicama, a u njemu stoji da će s najpovoljnijim ponuditeljem za svaki pojedini stan zaključiti ugovor o najmu stana na rok od 5 godina, uz mogućnost nakon isteka roka sklapanja novog ugovora na sljedećih 5 godina ako najmoprimac u potpunosti izvršava obveze iz ugovora.

Osim najamnine, najmoprimci moraju plaćati sve tekuće troškove održavanja stana kao i režije.

Pročitajte više