Državni tajnik za osnovno obrazovanje Nevio Šetić s nakladnicima

DRŽAVNI tajnik za osnovno obrazovanje Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Nevio Šetić obišao je popodne skladišta većih nakladnika udžbenika u Zagrebu kako bi se uvjerio u pripreme za sljedeću školsku godinu.

Šetić je ponovio da je Ministarstvo zadovoljno pripremama s obzirom na količinu posla i upozorio da dio toga treba gledati u kontekstu tržišnih odnosa ponude i potražnje.

U skladištu "Profila" užurbano se radi od početka prošlog tjedna. Ondje je oko 200 udžbeničkih naslova, "Školska knjiga" ima oko 620, a "Znanje" oko 70 naslova.

Ministarstvo je zainteresirano da se pronađe djelotvorniji način proizvodnje i distribucije udžbenika, izjavio je Šetić, provjerivši nalaze li se neki udžbenici u skladištu.

Iznio je najnovije izračune po kojima je ukupna cijena svih udžbenika osnovnih i srednjih škola 17,37 posto viša nego lani. Najviše su poskupjeli udžbenici od 1. do 4. razreda osnovne škole - ukupno 44,72 posto - zbog uvođenja engleskog jezika i drugih izdanja.

Udžbenici drugog obrazovnog kruga, od petog do osmog razreda, poskupjeli su 4,57 posto, a udžbenici za srednju školu 2,57 posto, izjavio je Šetić.

(Hina) xiluc ymc

Pročitajte više