Državno odvjetništvo zatražilo istragu protiv Televizije Slavonije i Baranje zbog Đapićevog "drukanja"

NAKON velikog pritiska javnosti povodom istupa Ante Đapića u emisiji "Tema dana" Televizije Slavonije i Baranje kada je javno imenovao svjedoke u kaznenom postupku zbog ratnih zločina nad srpskim civilima za vrijeme rata u Osijeku, Državno odvjetništvo u Osijeku zatražilo je pokretanje istrage.

Televizija Slavonije i Baranje već je u nekoliko navrata odbila dati snimku policiji, navodeći da će je dati Državnom odvjetništvu. Kako im snimka nije dostavljena, iz Odvjetništva su usmenim i pismenim putem snimku zatražili od odgovornih osoba Televizije.

Nakon uzaludnih pokušaja, 12. siječnja je istražnom sucu Županijskog suda u Osijeku podnijet prijedlog za izdavanje naloga za privremeno oduzimanje predmeta, u ovom slučaju snimke.

"Moramo imati snimku da bi vidjeli što je Anto Đapić rekao radi utvrđivanja eventualne kaznene odgovornosti", - izjavila je za Index.hr glasnogovornica Državnog odvjetništva Republike Hrvatske Martina Mihordin.

Na upit da li je istraga pokrenuta zbog toga što je Televizija Slavonije i Baranje pustila u programu Đapićevo nabrajanje imena svjedoka ili zato što nije htjela ustupiti snimku, glasnogovornica Mihordin je rekla da je kriminalistička obrada zatražena zbog potonjeg razloga.

"Protiv Ante Đapića u ovom slučaju se ne vodi nikakva istraga" - dodala je glasnogovornica Martina Mihordin.

Z.A.

Pročitajte više