DUBROVAČKI VATROGASCI PREDSTAVILI NOVE AUTO-LJESTVE

Javna vatrogasna postrojba Dubrovački vatrogasci upriličila je danas prezentaciju novih vatrogasnih autoljestvi, vrijednih milijun eura.

Riječ je o ljestvama raspona 32 metra, kojima je omogućen rad na visini, za čiju nabavku su sredstva osigurali grad Dubrovnik i hrvatska Vlada.

Ovaj tip ljestvi spada u trenutačno najmodernije i od izuzetne su važnosti za učinkovitost vatrogasnih postrojba u gašenju požara, istaknuto je na prezentaciji.

Po završetku prezentacije Dubrovački vatrogasci, zajedno s dubrovačkom gradonačelnicom Dubravkom Šuicom, obišli su prostor Velike i Male Petke, u uvali Lapad, gdje je smješten najveći broj dubrovačkih hotela, te se upoznali s protupožarnim radovima koji su obavljeni u proteklih šest mjeseci, i u koje je grad Dubrovnik uložio 300 tisuća kuna.

Dubrovačka gradonačelnica najavila je i skoro osnivanje javne ustanove u kojoj bi bili objedinjeni rezervat Lokrum, park šuma Velika i Mala Petka te Močinska i Gromačka špilja, kako bi se bolje očuvali ti za Dubrovnik izuzetno važni prirodni prostori.



(Hina) xhš ysp

Pročitajte više