Dubrovačko-neretvanski HDZ podupire isključenje Jamba i 10 metkovićkih vijećnika

DUBROVAČKONERETVANSKI odbor HDZ-a daje punu potporu predsjedniku stranke Ivi Sanaderu i odlukama Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a u vezi s brisanjem iz članstva u HDZ-u Stipe Gabrića Jamba i deset sada već bivših članova metkovićkog Gradskog odbora HDZa, izvijestio je danas Županijski odbor HDZ-a u priopćenju s jučerašnje sjednice.

Također je na sjednici iskazana puna potpora novoformiranom povjerenstvu HDZ-a za grad Metković na čelu s njegovim predsjednikom Antom Krstičevićem.

Nacionalno vijeće HDZ-a na sjednici održanoj 28. kolovoza isključilo je iz članstva HDZ-a Stipu Gabrića Jamba na prijedlog stranačkog Predsjedništva, zbog "nanošenja političke štete stranci", a u vezi s njegovim nedavnim izjavama o "plaćanju reketa HDZ-ovoj vlasti".

Predsjednik metkovićkog HDZ-a Stipe Gabrić Jambo podnio je 26. kolovoza ostavku na dužnost predsjednika Gradskog odbora HDZ-a.

Također, deset članova metkovićkog Gradskog vijeća iz HDZ-a stavilo mu je svoje mandate na raspolaganje jer smatraju da nema ni jednog ozbiljnog razloga za Jambovo isključenje iz stranke. Odlukom HDZ-ova Nacionalnog vijeća i oni su brisani iz stranačke evidencije.

Metkovićki HDZ-ov ogranak je raspušten i imenovano je povjerenstvo HDZ-a Metković na čelu s Antom Krstičevićem.

Inače, Stipe Gabrić najavio je 26. kolovoza da će, na poziv, za dva dana otići u županijsko Državno odvjetništvo u Dubrovniku na obavijesni razgovor o optužbama koje je iznio na račun visokih HDZ-ovih dužnosnika. No nije otišao na taj razgovor, opravdavajući se poslovnim obvezama te je izjavio da je razgovor odgođen za četvrtak, 4. rujna.

(Hina) hš/dm sp

Pročitajte više