Dubrovnik: Humanitarni koncert za obnovu Crkve sv. Vlaha

U povodu Feste svetoga Vlaha i Dana grada Dubrovnika 30. siječnja održat će se humanitarni koncert "Festa 2004. Dubrovnik", čiji je prihod namijenjen obnovi crkve sv. Vlaha i Udruzi roditelja djece s poteškoćanama u razvoju "Dva skalina". L

Kako je najavljeno na današnjoj konfernciji za novinare, koncert će se održati u dubrovačkoj Sportskoj dvorani na Gospinu polju, a nastupit će najpoznatiji hrvatski izvođači zabavne glazbe i gosti iz inozemstva.

Umjetnička ravnateljica "Feste 2004. Dubrovnik" Tereza Kesovija najavila je izvođače, među kojima će, osim nje, nastupiti Vanna, Zdenka Kovačiček, Vesna Pisarović, violončelistica Ana Rucner, pobjednik dječjeg Eurosonga Dino Jelusić, Matko Jelavić, Šajeta, Petar Grašo, Ibrica Jusić, Divasice, klape Subrenum, Ragusa, Maestrali Jadran iz Kotora i drugi.

Revijskim orkestrom Hrvatske radiotelevizije ravnat će Joško Banov i Đelo Jusić.

Predsjednik udruge "Festa Dubrovnik 2004." Slobodan Vlašić izrazio je zadovoljstvo dosadašnjim odazivom umjetnika, rekavši da će sredstva prikupljena na koncertu barem malo pomoći udruzi "Dva skalina" i odnovi crkve sv. Vlaha - simbola Dubrovnika.

Uz proslavu zaštitnika grada sv. Vlaha, 3. veljače, i ovakve humanitarne priredbe pridonose promidžbi Dubrovnika, istaknuo je Vlašić.

Pročitajte više