Dubrovnik: Predstavnici hrvatskog i španjolskog Ministarstva znanosti o suradnji

PREDSTAVNICI Ministarstva znanosti i tehnologije RH i Ministarstva znanosti i tehnologije Kraljevine Španjolske razgovarali su sinoć u Dubrovniku o suradnji, priopćeno je iz Ministarstva znanosti i tehnologije.

Bilateralni sastanak je održan u sklopu konferencije europskih ministara znanosti članica zemalja programa COST, a izaslanstva su vodili hrvatski ministar Gvozden Flego i glavni tajnik za znanstvenu politiku španjolskog Ministarstva znanosti Gonzalo Leon Serrano.

Dogovoreno je da se temeljem Ugovora o kulturnoj, prosvjetnoj i znanstvenoj suradnji između Republike Hrvatske i Kraljevine Španjolske pokrene znanstvena suradnja iz područja oceanografije, mediteranskih biljnih kultura, ribarstva, energetike, telekomunikacija, te da se potakne suradnja između hrvatskih i španjolskih tehnoloških centara.

Prvi korak u definiranju znanstvenoistraživačkih projekata koje će financirati obje zemlje su tematske radionice na kojima će sudjelovati znanstvenici iz Španjolske i Hrvatske, kaže se u priopćenju.

Pročitajte više