Dva do tri tjedna demokratski kandidat Kerry morat će se suzdržati od rukovanja

DEMOKRATSKI kandidat za američke predsjedničke izbore John Kerry, koji će se u srijedu podvrgnuti operaciji desnog ramena, morat će izbjegavati rukovanje dva do tri tjedna poslije zahvata, objavio je u ponedjeljak njegov kirurg.

"U početku ćemo tražiti od njega da izbjegava rukovanje dva do tri tjedna, a poslije će to moći ponovo činiti iako bi mu jači stisak mogao izazvati bolove", ocijenio je Dr. Bertram Zrins iz Massachusetts General Hospital u Bostonu.

Kerry (60), koji je u siječnju iščašio rame pri padu, često je ove godine patio od prehlada a lani je operirao prostatu ubrzo nakon što je najavio da se kani kandidirati za predsjedničke izbore.

Inače vitak i visok, Kerry koji je rado igrao hokej, surfao, vozio bicikl i snowboard, ove je godine imao čestih problema s glasnicama i drugih tegoba koje su ga priječile da vježba onoliko koliko je želio.

Amerikanci vole da njihov predsjednik izgleda snažno i zdravo. Aktualni George W. Bush bio je gorljivi jogger sve dok nije prestao trčati zbog problema s koljenom.

Pročitajte više