Dvostruko nagrađene Attenboroughove knjige

VODITELJ emisija o životu u divljini Sir David Attenborough, odnio je dvije nagrade na dodjeli WH Smith Book Awards, nagrada za knjige koje odabiru čitatelji, javlja BBC.

Attenboroughovi osobni memoari "Life on Air" osigurali su mu nagradu za autobiografiju godine na londonskoj svečanosti ovih dana.

Knjiga o njegovoj popularnoj seriji o životu u divljini "The Life of Mammals" proglašena je najboljom knjigom u kategoriji popularne znanosti.

Ističe se da je nagrada WH Smith, nazvana još i "nagrada javnosti", jedina književna nagrada koju bira opće čitateljstvo.

Komičar i autor Ben Elton dobio je nagradu za roman "High Society", satiru u kojoj su sve droge legalne. U istoj kategoriji bila su nominirana djela Iaina Banksa i Ruth Rendell. Dugo očekivani drugi roman Donne Tartt "The Little Friend" nije dobio nagradu za roman, ali je osvojio nagradu za književnost - jedinu koju bira žiri.

Knjiga "Jamies Kitchen", koja prati televizijsku seriju o poduzetništvu Jamieja Olivera u ugostiteljstvu, osvojila je nagradu u kategoriji knjiga za kuću i razonodu.

Televizijski financijski stručnjak Alvin Hall, poznat po svojim savjetima rastrošnicima, nagrađen je za najbolju poslovnu knjigu.

Najnovija knjiga autorice bestselera za djecu Jacqueline Wilson - "Girls in Tears", knjiga je koja je najviše raspalila dječju maštu.

Voditelj i pisac Pete McCarthy dobio je nagradu za putopis za svoje istraživanje irskih zajednica širom svijeta "The Road to McCarthy".

Autor o kojem će se u budućnosti sve više pričati je Zane Radcliffe, čiji je roman "London Irish" dobio nagradu za najboljeg novog autora.

Pročitajte više