Eksplodirala ručna bomba kod nogometne škole sina Ćire Blaževića

NEPOZNATA osoba bacila je u noći sa subote na nedjelju ručnu bombu na parkiralištu Škole nogometa Maksimir u vlasništvu sina nogometnog trenera Ćire Blaževića, a u eksploziji su manje oštećena dva vozila, no nitko nije ozlijeđen, doznaje se danas u zagrebačkoj policiji.

Zagrebačka policija je izvijestila da je u eksploziji, koja je odjeknula u noći oko 2 sata, oštećen osobni automobil Ford Escort, zagrebačkih registarskih oznaka, u vlasništvu 55-godišnjaka i kombi Fiat Iveco, također zagrebačkih oznaka, čiji je vlasnik 67-godišnjak. Osim vozila, oštećen je i inventar ispred svlačionice i klupskog kafe bara, no ukupna šteta nije velika, odnosno manja je od dvije tisuće kuna.

Bomba je eksplodirala na parkiralištu u sklopu sportskog centra NK Maksimir, u vlasništvu Grada Zagreba koji, inače, koristi Škola nogometa Maksimir, čiji je vlasnika Miroslav Blažević, sin bivšeg trenera hrvatske nogometne reprezentacije Ćire.

Blažević: Ne znam zašto bi netko bacio bombu pred nogometni centar

Voditelj i vlasnik Nogometnog centra Maksimir Miroslav Blažević danas je izvijestio kako ne zna tko je i zašto u noći sa subote na nedjelju bacio ručnu bombu na parkiralištu ispred Centra.

Blažević, inače sin nogometnog trenera Miroslava Ćire Blaževića, u priopćenju ističe kako mu nisu poznati razlozi zbog čega bi netko aktivirao bombu ispred Centra.

Kako kaže, po njegovu i saznanju zaposlenika, ne postoje objektivne okolnosti da bi netko pokušao spriječiti ili degradirati uspješno poslovanje Centra.

Naglašava da Centar posluje regularno, da mu je osnovna djelatnost sport i rekreacija, da su u njegovu izgradnju i pokretanje uložena privatna sredstva te prethodno dobivene sve potrebne dozvole.

Zagrebačka policija danas je izvijestila da je nepoznata osoba oko 2 sata u noći sa subote na nedjelju bacila ručnu bombu na parkiralištu ispred Centra.

U eksploziji nitko nije ozlijeđen, a manje su oštećena dva vozila te inventar ispred svlačionice i klupskog kafe bara, no ukupna šteta manja je od dvije tisuće kuna.

Pročitajte više