Fakultetu zaprijetili s milijun kuna kazne zbog ometanja signala mobitela

ZBOG ometanja signala mobitela Rudarsko-geološkom naftnom fakultetu zaprijetili su kaznom od 100.000 do vrtoglavih milijun kuna. Fakultet je na kaznu upozorila Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije s obzirom na Zakon o elektroničkim komunikacijama prema kojem signal mobitela nitko nema pravo blokirati.

Naime, Rudarsko-geološki naftni fakultet kupio je uređaj za ometanje radijskih frekvencija, a sve kako bi se spriječilo prepisivanje uz pomoć mobitela na ispitima, piše Večernji list. Na tu ideju nije došao samo spomenuti fakultet.

"Činjenica jest da problem prepisivanja uz pomoć mobitela postoji i studenti su ga razradili do u detalje. Kada dobiju ispit u predavaonici, fotkaju ga svojim mobitelom, a potom pošalju MMS kolegi sa svim ispitnim zadacima da ih riješi", napominje Vedran Mornar, dekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu.

Međutim, problem s prepisivanjem, napominje Mornar, morat će se riješiti na drugačiji način jer ometanje signala je, osim što je zakonom zabranjeno, i opasno jer ga se ne može ograničiti samo na jednu prostoriju.

Pročitajte više