Ferenčak: Glavaš nema imunitet

POTPREDSJEDNIK Mandatno-imunitetnog povjerenstva, Srećko Ferenčak, izjavio je za Index da je Glavašu imunitet ukinut na sjednici Povjerenstva 22. studenog prošle godine i da mu ga nitko nije mogao "vratiti".

"Njemu imunitet nije vraćen, niti je potrebno ponovno zasjedanje Povjerenstva kako bi mu se oduzeo. Naime, ova odluka o oduzimanju imuniteta vrijedi sve dok ne bude okončana parnica protiv njega, dakle, sve dok ne bude optužen ili oslobođen", rekao je potpredsjednik Mandatno-imunitetnog povjerenstva.

"Njegov je imunitet kao saborskom zastupniku skinut je za dva slučaja - prvi je odluka Županijskog suda u Osijeku o pokretanju kaznenog postupka, a drugi je odluka o njegovom pritvaranju. On neće imati imunitet od progona za ta dva slučaja, a za sve ostale ga još ima", izjavio je Ferenčak, te pojasnio da u ovom Glavaševom postupku više nema potrebe da se  ponovno sastaje Povjerenstvo.

"Povjerenstvo bi se sastajalo jedino u slučaju da ga netko drugi tuži, kako bi mu oduzeli imunitet za taj postupak", zaključio je Ferenčak.

A.B.

Pročitajte više