Ferrero-Waldner austrijska potpora Hrvatskoj na putu u EU

AUSTRIJA podupire Hrvatsku na njezinu putu prema EU, izjavila je danas u Beču austrijska ministrica vanjskih poslova Benita Ferrero-Waldner.

"Jugoistočna Europa je jako važna za Austriju koja se zauzima za proširenje Europske unije i koja podupire Rumunjsku i Bugarsku koje će 2007. pristupiti EU", rekla je ona na konferenciji za novinstvo u povodu početka tradicionalne trodnevne konferencije za veleposlanike i predstavnike Republike Austrije u inozemstvu.

"Austrija posebno podupire Hrvatsku na njezinu putu u EU. Austriju i Hrvatsku vežu snažne kulturne i gospodarske spone", izjavila je austrijska ministrica vanjskih poslova.

Govoreći o prioritetima austrijske vanjske politike Ferrero-Waldner naglasila je da je jako važno postići stabilnost u državama jugoistočne Europe.

Austrija podupire provedbu započetih reformi te približavanje tih država EU, što će ovisiti o njihovoj prilagodbi europskim standardima i kriterijima.

"Austrija se zauzima za proširenje EU...jer će to pridonijeti stabilnosti starog kontinenta", kazala je austrijska ministrica vanjskih poslova Benita Ferrero-Waldner.

(Hina) spd sb

Pročitajte više