Festival glumca završava večeras dodjelom nagrada

OCJENJIVAČKI sud 11. festivala glumca proglasio je najbolja umjetnička ostvarenja na ovogodišnjem Festivalu.

U kategoriji glumica najbolje su Jagoda Kralj-Novak za ulogu Alle u predstavi "Kokoš" Nikolaja Vladimiroviča Koljade u izvedbi varaždinskog HNK i Elizabeta Kukić za ulogu Milice Šafranek u predstavi "Balkanski špijun" Dušana Kovačevića Satiričkog kazališta "Kerempuh" iz Zagreba.

U kategoriji glumca najbolji su Zoran Pokupac iz Dubrovnika u ulozi klauna u vlastitu autorskom projektu "Scaramouche pl. Jones" i Rakan Rushaidat za ulogu Mire u predstavi "Komšiluk naglavačke" Nine Nuić u izvedbi riječkog HNK "Ivana pl. Zajca".

Najboljim glumicama i glumcima pripast će skulptura "Fabijan Šovagović" i novčana nagrada.

Nagrada "Ivo Fici" za mladog glumca odnosno glumicu do 28. godine pripala je Antoniji Stanišić za ulogu Ruže u predstavi "Motel mrak" Dore Delbianco zagrebačkoga Gradskog kazališta "Komedije", a najboljom je kazališnom predstavom u cjelini ocijenjena predstava "Kokoš" Nikolaja Vladimiroviča Koljade varaždinskog HNK u režiji Dražena Ferenčine.

Jedanaesti festival glumca, koji je otvoren 15. svibnja, završava večeras u Vinkovcima dodjelom nagrada i priznanja, a festival će zatvoriti Dramsko kazalište "Gavella" 100. izvedbom predstave "Mjesec dana na selu".

Ocjenjivački sud radio je u sastavu Mirela Brekalo-Popović, Ivo Gregurević i Ana Stanojević.

(Hina) xžd ymc

Pročitajte više