Fidel Castro progovorio o svojem zdravstvenom stanju: Bio sam mrtav, ali sam uskrsnuo

"BIO SAM mrtav, ali sam nakon toga uskrsnuo", komentirao je Fidel Castro po prvi put svoje zdravstveno stanje u periodu protekle četiri godine koje je izazivalo mnoge spekulacije u javnosti. U intervjuu za meksičke novine La Jornada, karizmatični Castro je rekao da je bio mrtav. "Nisam znao koliko će to stanje potrajati i jedino što sam želio je bilo da se sve okonča", rekao je Castro koji je sredinom 2006. godine, nakon gotovo pola stoljeća vladavine, prenio svoje ovlasti na mlađeg brata Raula. Castro se u tom periodu oporavljao od operacije divertikula, proširenih crijevnih stjenki.

"Često sam se u tom periodu pitao hoće li me liječnici uspjeti spasiti u tom periodu ili će me pustiti da umrem. Preživio sam, ali sam bio u izrazito lošem psihičkom stanju.", rekao je Castro koji je opisao kako je nakon otpuštanja kući morao puno vježbati, hodati i jesti što više. "Puno sam bolje, dobivam na težini", rekao je Castro koji se sad striktno pridržava liječničkih uputa. "Oporavio sam se zahvaljujući liječnicima. Stalno postavljam pitanja i stalno učim o vlastitom stanju", rekao je Castro koji se ponovo posvetio pisanju.

"Imam još puno posla kojeg želim obaviti. Ne želim biti odsutan ovih dana. Svijet se nalazi u najzanimljivijem i najopasnijem vremenu i ja sa zanimanjem želim sudjelovati u svemu što se događa", zaključio je kontroverzni Castro.

Pročitajte više