Folklorna skupina "Croatian Tamburitzans" iz SAD-a na turneji po Hrvatskoj

U ORGANIZACIJI Hrvatske matice iseljenika(HMI), na turneji po Hrvatskoj od 11. do 19. srpnja boravit će folklorna skupina "Croatian Tamburitzans iz St. Louisa u SAD-u.

Kako je pojasnila voditeljica Odjela za Folklor HMI-a Srebrenka Šeravić, riječ je folklornoj skupini čiji su polaznici američki Hrvati, koji iako ne govore hrvatski jezik pjesmom i plesom čuvaju i njeguju hrvatsku folklornu tradiciju. Skupina djeluje više od 30 godina, a okuplja polaznike u rasponu od sedmogodišnjaka do studenata.

Folkloraši svoju turneju započinju posjetom HMI, a nastavljaju je 13. srpnja koncertom u Januševecu. Sljedećeg dana planiran je posjet Plitvicama, te Tučepima, gdje će biti smješteni, a odakle će organizirati koncerte u Splitu, Trogiru, Međugorju i Dubrovniku.

Kako je priopćeno, 13. srpnja HMI započinje i s projektom TASK FORCE 2003., koji će u Zaostrogu trajati do 2. kolovoza. Riječ je o dragovoljnom obnoviteljskom projektu u koji je uključeno 50-ak mladih hrvatskih iseljenika, a koji rade na obnovi i ekološkoj revitalizaciji zapuštenih prostora. TASK FORCE je započeo još 1992., a ovogodišnji će biti usmjeren na uređenja franjevačkog samostana sv. Marija u Zaostrogu.

(Hina) kt az

Pročitajte više