FOTO Nakon što je zaradio prijavu, Thompson pije kavu na kojoj piše "Za dom spremni"

Foto: Facebook

PJEVAČ Marko Perković Thompson na svom je Facebooku sinoć objavio fotografiju kave koju je popio u kafiću u Biogradu. Čini se da je Thompson odlučio dodatno isprovocirati policiju jer je na kavama bilo ispisano "Za dom spremni".



Upravo je to poklič zbog kojeg je Thompson 5. kolovoza, prilikom koncerta povodom Oluje u Kninu, zaradio optužni prijedlog.

Podsjetimo, po završetku nastupa kninska policija je pjevaču uručila prekršajnu prijavu jer je pjevao "Za dom spremni!".

"Dana 5.8.2016. godine, u 23.45 sati u Kninu, na stadionu NK Dinara prilikom održavanja koncerta povodom proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, isti je glasno pjevao "Za dom spremni!", čime je počinio prekršaj iz čl. 5. Zakona o prekršajima protiv DRH-a", stoji u prijavi koju je Thompson odbio potpisati.

Thompson je policijsku prijavu objavio na Facebooku, ali ju je nešto kasnije obrisao. Iako je post obrisao, mi ga prenosimo u nastavku:

"Odmah po silasku s bine nakon kninskog koncerta, kninska policija je na putu do bakstagea iz nepoznatih razloga presrela Thompsona u namjeri da ga privede na stranu, Thompsonovo osiguranje nije to dopustilo pa su policajci kasnije došli do bekstagea da bi Thompsonu uručili OBAVIJEST o prekršaju, jer je GLASNO pjevao "ZA DOM SPREMNI".


Cijeloj javnosti je jasno da je Thompson pjevao pjesmu "Bojna Čavoglave", koja u svom dijelu ima stih ZA DOM SPREMNI i kako logika nalaže, GLASNO, jer koliko je nama poznato ne postoji tiho pjevanje, a isto tako znamo da ta pjesma nije zabranjena.

Ista ta policija u svojoj se prekršajnoj OBAVIJESTI poziva na članak 5. Zakona o prekršajima protiv JRM-a., koji ni u jednom djelu ne govori o pjevanju ZA DOM SPREMNI.

Očito nekima smeta i Oluja i veličanstvena proslava pobjedonosne Oluje u Kninu, a i ova večer u Kninu koja je posvećena gradu heroju, Vukovaru.

Je li policija svjesna što radi?
Je li i ovo u svrhu izborne kampanje i u čijem interesu?
I konačno, je li policija imala namjeru, svjesno izazvati kaos?", pitali su se na Facebook stranici Thompsona.

Pročitajte više