FOTO Nesreća pred marjanskim tunelom: Prometov autobus oborio pješakinju

Foto: Index

PRED marjanskim tunelom, ulazom sa sjeverne strane, Prometov autobus jutros je oko 7 sati oborio 73-godišnju pješakinju. Žena je prebačena u splitsku bolnicu, zadobila je teške i po život opasne ozljede.

Na mjestu nesreće u tijeku je očevid. Autobus je ženu oborio dok je skretao iz Matoševe ulice ka tunelu. Kako je vozilo ostavljeno nasred ceste, promet se odvija otežano, ali ipak bez većih zastoja. 

"Žena je bila malo van pješačkog prijelaza. Najvažnije je da nije preteško ozlijeđena", komentirao nam je jedan od djelatnika Prometa koje smo zatekli pred tunelom. Vozač daje iskaz policiji, autobus je zaustavljen na samom pješačkom prijelazu.

Prometov autobus prije 10 mjeseci u Matoševoj usmrtio 93-godišnju pješakinju

Nesreća se dogodila u kvartu Spinut. Prije 10 mjeseci u Matoševoj ulici 300 metara dalje pod kotačima Prometove "osmice" poginula je 93-godišnja pješakinja. Autobus je na nju naletio dok je prelazila cestu kraj "pazarića", i to preko pješačkog prijelaza. Vozač je prekasno zamijetio staricu i nije se uspio zaustaviti na vrijeme. 

Vodstvo kotara ulaže velike napore u povećanje sigurnosti pješaka te je raskrižje koje se nalazi na pola puta između tunela i mjesta pogibije 93-godišnje pješakinje opremljeno semaforima. Protiv vozača "osmice" dignuta je optužnica.

Pročitajte više