Fotografija dječaka koji plače nad mrtvim ocem ganula Indiju, svi mu žele pomoći

Foto: Twitter

POTRESNA fotografija dječaka koji plače nad svojim mrtvim ocem podigla je na noge pola Indije. Ubrzo je pokrenuta kampanja za pomoć dječaku i njegovoj obitelji te je u samo jednom danu prikupljeno gotovo 44 tisuće dolara pomoći.

Kako piše BBC, dječakov otac Anil imao je 27 godina i radio je na održavanju kanalizacija u New Delhiju. Preminuo je na licu mjestu nakon što je puklo uže koje ga je spuštalo u kanalizaciju.

Ova fotografija podijeljena je na Twitteru više od sedam tisuća puta, a sve zahvaljujući autoru fotografije Shivu Sunnyju, inače novinaru Hindustan Timesa.

Nevladina organizacija počela prikupljati novac

"Dugogodišnji sam reporter crne kronike, no ovakvo nešto nikad nisam vidio", rekao je Sunny za BBC otkrivši da je fotografiju snimio u petak, nekoliko minuta nakon što su Anila kremirali. Obitelj nije imala novca za kremiranje pa su morali tražiti pomoć od susjeda.

Sunnyjev tvit privukao je veliku medijsku pažnju, pa tako i zakladu Uday, nevladinu organizaciju koja je uz pomoć jedne crowdfunding platforme počela prikupljati novac za Anilovu djecu.

Nekoliko dana prije smrti ostao bez sinčića

Iza poginulog oca ostale su još dvije kćeri, jedna od sedam i jedna od tri godine. Da tragedija bude još veća, nekoliko dana prije Anilove smrti preminuo je i njegov četveromjesečni sinčić, od upale pluća. Obitelj nije imala novca za lijekove.

U policijskom očevidu stoji da Anil nije čvrsto privezao uže i da je u kanalizaciju ušao bez zaštitne opreme.
 

Pročitajte više