Franji Vargi ponuđen status svjedoka pokajnika

Foto: FAH

ZAMJENIK predsjednika HDZ-a i potpredsjednik sabora Milijan Brkić na popisu je osumnjičenih osoba, i to zbog predmeta Franje Varge. Podsjetimo, Varga je optužen u aferi SMS, a prije mjesec dana pušten je iz osječkog zatvora.

"Mogu reći da policija postupa po službenoj dužnosti, razmjenjuje sve informacije s odvjetništvom i kao u svim drugim krim istraživanjima, policija prikuplja obavijesti od građana, ispituje u svojstvu osumnjičenika. A on ima status osumnjičenika? Kriminalističko istraživanje se nastavlja. Mogu vam reći da su izvidi tajni", kazao je ravnatelj policije Nikola Milina za RTL.

Ponudili mu status pokajnika

U slučaju oko Milijana Brkića ispitan je i Franjo Varga prošli tjedan u Osijeku. Bio je bez odvjetnika pa se branio šutnjom. Za RTL o najnovijim optužbama kratko je poručio:

"Prema optužnici sam zaprimio broj Milijana Brkića u listopadu 2017. od Curića, kako bih sačinio komunikaciju. Sad ispada da sam na poticaj Milijana pratio od 2015. Kako je sud mogao potvrditi one navode, a sad voditi istragu u drugim pretpostavkama? Jedno isključuje drugo."

Također, Vargi je ponuđen i status svjedoka pokajnika, ali to je njegovu odvjetniku čudno zbog svega što se događa. Taj status nije prihvatio i neće ga prihvatiti.

Pročitajte više