Friščić: Sanader neće večeras reći da se dogovorio s HSS-om

PREDSJEDNIK HSS-a Josip Friščić kaže da se nije čuo ni sa kim te da se ni sa kim nije dogovorio oko koaliranja. Također tvrdi da Ivo Sanader na večerašnjoj konferenciji za novinare neće reći da se dogovorio sa HSS-om.
 
"Sve ove priče da je netko nekome nudio nešto, to su sve priče. Nisam se čuo ni sa Sanaderom, ni sa Milanovićem, a ovo što ovi pričaju su balončići - oni mogu biti šareni i svakakvi, pojavljuju se oko izbora, ali su i dalje napuhani", kaže šef HSS-a i dodaje kako se od političara čuo jedino sa Đurđom Adlešić.
 
"Nije se Đurđa ni sa kim dogovorila", tvrdi Friščić, opovrgavajući najnovije glasine da je HSLS već "pečen" u korist HDZ-a. Na pitanje hoće li Sanader u 19.30 u svojoj stranci na konferenciji za novinare kazati da ima HSS na svojoj strani, Friščić kaže: "Neće, ne može to reći."
 
Poriče i glasinu da se čuo sa šefom Europske pučke stranke koji mu je navodno danas preporučio da se prikloni, EPP-ovcu Ivi Sanaderu. "Nisam se ni sa njim čuo", tvrdi Friščić, čija bi stranka mogla napraviti prevagu na koalicijskoj vagi.
 
Što se tiče antihadezeovca u svojim redovima, metkovačkog gradonačelnika Stipe Gabrića Jambe, Friščić tvrdi da ukoliko se oni odluče koalirati s HDZ-om on neće praviti probleme.
 
"On ima svoje mišljenje, ali isto tako poštuje odluke predsjedništva stranke, koja će zasjedati sutra u 11 sati, a nakon čega ćemo o svojim zaključcima izvijestiti javnost", kaže Friščić. Dodaje da mu "ne pada teško" što će odluka sutra možda odlučiti pobjednika i izabrati mandatara hrvatske vlade u iduće četiri godine.
 
"Uvijek smo vjerovali u ono što mislimo, tako će biti i ovaj put. Postupit ćemo prema tome", kaže Friščić.
A.B.

Pročitajte više