Fritzl se neće ubiti, želi napisati "suosjećajnu" knjigu za svoju zlostavljanu kćer

U INTERVJUU kojeg je putem svog odvjetnika Rudolfa Mayera, dao austrijskom Newsu, austrijski incestuozni monstrum Josef Fritzl je rekao da je zatočenički život svojoj kćeri i djeci u ćeliji pokušao učiniti što ugodnijim.

73-godišnji Fritzl prije tjedan dana je osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu nakon što je najprije nijekao krivnju za dvije od ukupno šest točaka optužnice, da bi se tijekom saslušanja 11-satnog video iskaza svoje kćeri Elisabeth, koju je 24 godine držao u ropstvu i silovao, potpuno slomio i priznao sve točke optužnice.

Fritzl je također rekao da je odnos s kćeri dok je bila u ćeliji pokušao učiniti što ugodnijim, te dodao da se, dok je slušao iskaz svoje kćeri, "čudno osjećao".

"To ne mogu niti objasniti. Znao sam da je ona blizu mene i osjećao sam se nekako drugačije", rekao je. Odvjetnik Mayer ranije je rekao da je Fritzl tijekom slušanja iskaza u jednom trenutku ostvario kontakt očima s kćerkom koja je u tom trenutku sjedila u sudnici. Bila je zamaskirana pa novinari nisu znali da je i Elisabeth toga dana nazočila suđenju.

"Okrenuo sam se prema njoj u sudnici i pogledao je. Ona je pogledala mene i odjednom sam osjetio veliki sram", rekao je Fritzl koji se nakon tog pogleda potpuno slomio i poželio da ga najstrože kazne.

Ne razmišlja o samoubojstvu

Rekao je da dok je slušao iskaz svoje kćeri, jedva je mogao do kraja odslušati ono što je ona govorila i o čemu je svjedočila. Također je rekao da nakon svega ne zaslužuje ništa bolje te da je znao da će kad tad morati sve priznati.

Nakon što više nije mogao zatomljavati istinu u sudnici je priznao krivnju za sve optužbe. Rekao je da mu je konačno jasno kakvu je patnju nanio svojoj obitelji. Također je rekao da ne razmišlja o samoubojstvu već bi volio napisati "suosjećajnu" knjigu koja ne bi bila za javnost već bi ju namijenio zlostavljanoj kćerki.

U knjizi bi pokušao objasniti zašto se tako strašno ponašao prema kćeri i djeci koju je ostavio s njom u podrumu. Fritzl je rekao da bi volio da ga obitelj na neki način zaboravi kao i sve ono što su proživjeli zahvaljujući njegovoj bolesnoj duši za koju bi volio da psihijatri prodru u nju kako bi pomogli zlostavljanim članovima njegove obitelji.

Iznos koji je Fritzl tražio za intervju nije poznat, međutim pretpostavlja se da novac neće ići njemu već Elisabeth i djeci što bi bio svojevrstan Fritzlov napor da im pomogne u prevladavanju trauma koje im je priuštio tijekom posljednjih dva i pol desetljeća.

R.I.
Foto: AFP / Bild

Pročitajte više