G. Granić: Vlada će sutra utvrditi izmjene Zakona o radu

HRVATSKA Vlada na sutrašnjoj će sjednici utvrditi prijedlog izmjena Zakona o radu i uputiti ih na javnu raspravu u Sabor, najavio je danas potpredsjednik Vlade Goran Granić u saborskom aktualnom prijepodnevu.

Vlada smatra da tu temu treba otvoriti, da ju ne može držati u svojim ladicama, odgovorio je Granić IDS-ovcu Damiru Kajinu kojeg je zanimalo hoće li Vlada, i po cijenu općeg štrajka, ustrajati na spmenutim zakonskim izmjenama.

Saboru će se, dodao je Granić, predložiti da otvori raspravu o izmjenama Zakona o radu na temelju činjenica i argumenata.

Kajin procjenjuje da će zakonske izmjene, odnosno smanjivanje radničkih prava, u prvoj fazi pogoditi oko 650 tisuća zaposlenika.

Vlada će sutra, rekao je Granić, utvrditi i programske prioritete za ovu godinu, a među njima mjesto će naći i aktivnosti okrenute revitalizaciji ratom uništenih područja.

Vlada će sutra dati suglasnost HEP-u za pokretanje predarbitražnog postupka za utvrđivanje vlasništva nad nuklearkom Krško, odgovorio je Granić Jadranki Katarinčić-Škrlj (HSLS).

HSLS-ova zastupnica navela je da 1. travnja istječe rok za arbitražu i nastupa zastara, napomenula da je slovenska Vlada ljetos sebe proglasila stopostotnim vlasnikom nuklearke, pa upitala što Vlada kani učiniti po tom pitanju?

Pročitajte više