Gadafi želi boraviti u šatoru u Central Parku za vrijeme skupštine UN-a

LIBIJSKI predsjednik Moamer Gadafi želi podići svoj beduinski šator u Central Parku za vrijeme trajanja Opće skupštine UN-a. Gadafi je poznat po tome što tijekom svojih službenih, inozemnih posjeta ne želi boraviti u hotelima već isključivo u svom beduinskom šatoru. Tako su ga američke vlasti spriječile u nakani da svoj šator digne u centru New Yorka, a nisu mu to ni dopustili na imanju u New Jerseyu koje pripada libijskom veleposlanstvu, prenosi AFP.

Moamer Gadafi također je htio podići svoj šator u gradu Bedfordu na imanju milijardera Donalda Trumpa. Gradski dužnosnici nisu mu dozvolili podizanje šatora jer je to u suprotnosti s gradskim pravilima. Trumpova tvrtka dala je izjavu u kojoj kaže kako su imanje unajmili poslovni partneri s Bliskog istoka koji "možda jesu, a možda i nisu u odnosu s Moamerom Gadafijem".

Libija i dalje traži pogodno mjesto na kojemu bi njihov predsjednik podigao šator tijekom svog boravka u New Yorku, gdje bi se trebao obratiti Općoj skupštini UN-a. Ovaj posjet bit će prvi njegov posjet SAD-u otkako je preuzeo vlast 1969. godine.

Pročitajte više