Gay pride u Milanu, talijanski ministar uvrijedio homoseksualce

TALIJANSKI ministar reformi Roberto Calderoli, član populističke i strancima nenaklonjene Sjeverne lige, nazvao je homoseksualce pogrdnim imenima i oštro je kritizirao nazočnost djece na Gay Prideu organiziranome u subotu u Milanu.

Više desetaka osoba sudjelovalo je u subotu u defileu Gay Pridea u Milanu, tražeći da Italija prihvati zakon o homoseksualnim zajednicama poput francuskih partnerstva te da se podrži pravo homoseksualaca da zasnuju obitelj.

"U svoj povijesti Milano je doživio puno dobroga i lošega, ali još je nedostajalo obscenosti da se iskoriste nedužna djeca za obranu vlastitih perverzija, kao što smo to vidjeli na defileu Gay Pridea. Mislim da smo danas dotakli dno", izjavio je Roberto Calderoli.

"Djeca rođena u lezbijskim parovima koju odvode u povorku vape za osvetom Bogu", dodao je ministar . "U svome seksualnom životu svatko može činiti što ga je volja, ali nije dopušteno igrati se životom djece".

Ministar je pozvao na bojkot referenduma 12. lipnja u Italiji kojime se pokušava liberalizirati kruti zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji, kako bi referendum bio nevažeći zbog neizslka dovoljnog broja birača.

Katolička crkva protivi se legalizaciji istospolnih zajednica a papa Bendikt XVI. u ponedjeljak je podržao talijanske biskupe u njihovu pozivu na bojkot referenduma.

U jasnoj aluziji na stajalište crkve na čelu milanske povorke u subotu bio je transseksualac s plavim šalom i natpisom "svjetovna republika", kojega su u lancima u bojama vatikanske države držala dvojica drugih prosvjednika odjevenih u odore švicarske garde, vojske Vatikana.

Pročitajte više