Gdje je tijelo ubijenog novinara? Turci pišu da misterij ima stravično rješenje

Foto: EPA/Hina

UBOJICE novinara Jamala Khashoggija, koji je ubijen 2. listopada u saudijskom konzulatu u Istanbulu, riješile su se njegova tijela bacivši ga u kanalizaciju nakon što je rastopljeno u kiselini, objavio je u subotu turski dnevnik Sabah. 

Ispitivanjem uzoraka iz kanalizacije rezidencije saudijskog konzula u Istanbulu otkriveni su tragovi kiseline, piše provladin dnevnik ne navodeći izvore. 

Istražitelji ocjenjuju da je tijelo novinara koji je kritizirao vlasti u Rijadu rastopljeno u kiselini, a kad se pretvorilo u tekućinu, počinitelji zločina izlili su ga u kanalizaciju, nastavlja Sabah.

Saudijci tvrde da je ubijen u operaciji koja "nije odobrena"

Nakon što su odlučno negirale njegovo ubojstvo, saudijske vlasti na kraju su objavile da je novinar ubijen u operaciji koju Rijad "nije odobrio".

No Saudijci i dalje ne navode gdje je tijelo novinara koji je ubijen u njihovom konzulatu, zbog čega teza o tijelu koje je rastopljeno u kiselini zvuči vjerodostojno.

U članku koji je 2. studenog objavio Washington Post, s kojim je Khashoggi surađivao, turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan optužio je "najviše razine saudijske vlade" da su naručile ubojstvo, isključujući kralja Salmana. 

Turski tisak blizak vlastima i tamošnji neimenovani dužnosnici stalno su u aferu uplitali prijestolonasljednika Muhameda bin Salmana. 

Krajem listopada tužiteljstvo u Istanbulu ustvrdilo je da je Khashoggi ubijen čim je ušao u konzulat te da je njegovo tijelo raskomadano.

Pročitajte više