Glasnogovornik MUP-a opovrgnuo uhićenje Domagoja Margetića

Glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Zlatko Mehun opovrgnuo je danas informacije da je sinoć uhićen glavni urednik političkog tjednika Novoga hrvatskog slova Domagoj Margetić, tvrdeći da policija nije poduzimala ništa prema Margetiću.

Mehun je Hini izjavio da je policija prije 20-ak dana Margetiću uputila poziv za obavijesni razgovor temeljem naloga Državnog odvjetništva, a na zahtjev Haaškog suda, koji je početkom prosinca tom tjedniku naložio da prestane objavljivati izjave i svjedočenja zaštićenih svjedoka.

Glasnogovornik MUP-a je rekao da se Margetić tom obavijesnom razgovoru nije odazvao te da policija nakon toga nije poduzimala nikakve radnje protiv njega niti je dobila ikakav drugi nalog od Državnog odvjetništva.

Novo hrvatsko slovo priopćilo je danas da je sinoć Margetić uhićen i odveden u nepoznatom smjeru te da je zadnjih nekoliko dana bio pod stalnim policijskim nadzorom. Uredništvo Novog hrvatskog slova u priopćenju je zatražilo od nadležnih institucija da poduzmu hitne mjere da se otkrije gdje je, kako kažu, uhićeni urednik Novog hrvatskog slova, tko ga je uhitio i zašto ga drže uhićenog.

Mehun je u potpunosti odbacio tvrdnje o tome da je Margetić bio pod stalnim policijskim nadzorom te je rekao da dosada nitko nije prijavio navodni Margetićev nestanak.

(Hina) xsobr/pp yaz

Pročitajte više