GLAVAŠ: HDZ NIJE UMIJEŠAN U ZBIVANJA U PPK VALPOVO

Osječkobaranjski Županijski odbor HDZa odbacuje medijske manipulacije kojima se, kako kaže, ta stranka pokušava dovesti u vezu s posljednjim zbivanjima u poljoprivrednom kombinatu Valpovo dd i taj slučaj smatra pokušajem da se sukobi interesa pojedinaca, u predizborno vrijeme, prenesu na političku scenu, izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik županijskog HDZa Branimir Glavaš.

Komentirajući napise u današnjem izdanju jednog dnevnog lista, po kojima radnici toga kombinata "ne prihvaćaju HDZ-ova tajkuna Ivu Brzicu", kojega je osječki Trgovački sud registrirao kao novog predsjednika Nadzornog odbora toga kombinata, Glavaš je kazao kako Brzica više nije član HDZ-a jer nije obnovio članstvo nakon 3. siječnja 2000., kao ni Ivica Berečić, predsjednik Uprave toga kombinata, čiju funkciju osporava Trgovački sud.

"Odlučno odbacujemo da HDZ ima bilo što s događanjima u kombinatu Valpovo dd i protivimo se pokušajima medijskog blaćenja HDZ-a u vezi sa zbivanjima u tome poduzeću. Obje strane, Brzica i Berečić, pokušavale su stupiti u kontakt s vodostvom HDZ-a u Zagrebu i predsjednikom Ivom Sanaderom, ali im se to nije omogućilo", rekao je Glavaš.

Ustvrdio je kako se HDZ "nije miješao, niti će se miješati u stanje u poljoprivrednom kombinatu Valpovo ili u bilo kojem gospodarskom subjektu", ali da su se miješale "druge političke stranke iz vladajuće koalicije". Kazao je kako "prvenstveno misli na Hrvatsku seljačku stranku i predsjednika HSS-a te osječko-baranjskog dožupana iz redova HSS-a Pavu Šarčevića" te SDP s čijim je saborskim zastupnikom Željkom Malevićem, kako tvrdi, kontaktirala jedna od suprotstavljenih strana u Valpovu dd.

"Pitanja vezana uz problematiku vlasničkih interesa u Valpovu dd rješavali su HSS i SDP i procjenjujem da je riječ o sukobu interesa tih stranaka, a za što se pokušava medijski optužiti HDZ. Upozoravamo radnike da razmisle i da ne budu ničije sredstvo manipulacije", ocijenio je Glavaš.

(Hina) ivuč dd

Pročitajte više