Glavaševo priopćenje o Bognarovu priopćenju

BRANIMIR Glavaš, reagirajući na tvrdnje koje je u današnjem priopćenju naveo bivši slavonskobaranjski župan Ladislav Bognar, naveo je da od sudskog procesa protiv njega u vezi s navodnim gospodarskim kriminalom u Glasu Slavonije neće biti ništa jer je Županijski sud u Koprivnici istražni zahtjev Općinskog državnog odvjetništva u Osijeku odbio kao neutemeljen još 12. veljače 2003.

U priopćenju Glavaš se osvrće, kako navodi, samo na dio Bognarova priopćenja u vezi s, kako tvrdi, "Bognarovom nadom i očekivanjem da ga vidi pred sudom u svojstvu okrivljenika zbog navodnog gospodarskog kriminala vezanog uz pokušaj političkog montiranja sudskog procesa uz Glas Slavonije".

Kako je u svojem priopćenju naveo Bognar, Državno odvjetništvo je protiv Glavaša i njegovih suradnika podignulo kaznene prijave zbog "kriminalne privatizacije Medijskog centra Glasa Slavonije zbog čega je Glavašu skinut zastupnički imunitet, no ni dvije godine nakon toga suđenje još nije počelo".

Bognar, uz ostalo, navodi da Glavaš o svakoj svojoj tužbi redovito izvješćuje javnost kako bi popravio sliku o sebi, te da najnovijim tužbama želi "popraviti svoj loš image u predizbornoj kampanji, a da je pritom nebitno je li tužbe doista podnio ili nije".

Glavaš u svojem priopćenju, nazivajuću bivšeg župana Bognara "drugom", zatim "bivšim", pa "rashodovanim" i "nesposobnim" te sličnim kvalifikacijama, među ostalim, tvrdi i da "politički progon političkih neistomišljenika koji je sistematski proveden u posljednje tri i pol godine, uistinu nije uspio i nije dao očekivane rezultate". Po Glavašu, "Bognar i njegovi politički istomišljenici, morat će pričekati eventualnu drugu prigodu dolaska na vlast, te iskazati malo više mašte u političkom pakiranju političkih optužnica i otvaranju političkih sudskih procesa."

U vezi s Bognarovom "zabrinutošću" za Glavašev loš predizborni image, Glavaš mu poručuje da se time ne treba opterećivati, te ga poziva da iziđe na izbore i suprotstavi mu se kako bi napokon shvatio što građani misle o njemu.

Pročitajte više