Goettweig: Počeo europski forum Wachau 2004.

TRADICIONALNI europski Forum Wachau počeo je u petak poslijepodne susretom mladih iz svih država članica EU i raspravom pod naslovom "Europa 25orice na putu u Uniju do 2025".

Glavna tema ovogodišnjeg europskog Foruma Wachau je Europa 25-orice, Nove perspektive za regionalno partnerstvo, o kojoj će uz predsjedanje austrijske ministrice vanjskih poslova Benite Ferrero-Waldner u raspravi u subotu sudjelovati ministar vanjskih poslova RH Miomir Žužul, slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrije Rupel, zemaljski poglavar Donje Austrije Erwin Proell i drugi.

Rad će se odvijati na plenarnoj sjednici i radnim skupinama koje će se baviti temama "Europa 25-orice - Sigurnost građana kao zajednička zadaća; Dinamički rast kroz regionalnu suradnju; Politički poticaj regionalnom partnerstvu i Kultura kao temeljni kamen europske integracije".

Taj međunarodni skup okupit će oko 150 sudionika, visokih dužnosnika i predstavnika država EU, Hrvatske i Norveške. U nedjelju se očekuje i austrijski savezni kancelar Wolfgang Schuessel.

Europski Forum Wachau 2004. prigoda je za razmjenu iskustava i saznanja političara iz zapadne i istočne Europe koji su nakon nedavnog proširenja EU sada u zajedničkoj europskoj kući.

Hrvatsko izaslanstvo na tom skupu, koji se održava od 4. do 6. lipnja u samostanu Goettweig, vodit će ministar vanjskih poslova Miomir Žužul, a sudjelovat će i predsjednik saborskog Odbora za europske integracije Neven Mimica.



(Hina) xspđ ybr

Pročitajte više