GONG zastupnicima dijeli raspusnice za raspuštanje Sabora

Foto: Index

AKTIVISTI GONG-a ispred zgrade Hrvatskog sabora zastupnicima dijele tzv. raspusnice kojima ih pozivaju da što prije raspuste Sabor. Smatraju da svaki pokušaj preslagivanja samo produljuje politički kaos.

Formular za samoraspuštanje Vlade

Raspusnica je zapravo svojevrstan formular na kojem zastupnik treba dopisati svoje ime uz formulaciju da je za trenutačno samoraspuštanje Sabora.

Kao razlog za samoraspuštanje moguće je izabrati među tri ponuđene opcije: "vlast nije slast!", "instutucije trebaju raditi svj posao!", "to je good good good za sve hrvatske građevine!", a zastupnici mogu dopisati i svoj razlog.

Na raspusnici je i napomena da je moguće odabrati više od jednog odgovora.

Šuker im poručio neka se oni raspuste

Milinović rekao da neće potpisati raspusnicu GONG-a jer još uvijek postoji šansa da se sastavi nova Vlada.

"Odmah bih potpisao raspusnicu, ali ima šanse da skupimo 67 potpisa", rekao je Milinović. Ivan Šuker aktivistima GONG-a koji su mu ponudili na poptis raspusnicu odgovorio je kako bi bilo najbolje da se oni sami raspuste.

Do sada je raspusnicu potpisalo desetak i to oporbenih zastupnika, a među njima su i Boris Lalovac, Milorad Pupovac, Goran Beus Richembergh i Jaroslav Pecnik.

Podsjetimo, danas će se održati sjednice Vlade i Sabora, a spekulira se da bi se na dnevnom redu mogao naći i prijedlog za opoziv premijera Tihomira Oreškovića.

Pročitajte više