Goran Dukić sa svojim filmom u programu Sundance festivala

GORAN DUKIĆ, jedan od najtalentiranijih hrvatskih filmskih autora, sudjeluje ove godine na filmskom festivalu Sundance, otvorenom u četvrtak u Park Cityju, s debitantskim igranim filmom "Samoubojica: Ljubavna priča".

Dukić, poznat po kratkom filmu "Mirta uči statistiku" iz 1995. za koji je dobio nagradu Oktavijan, sudjeluje u dramskom programu festivala, koji završava 29. siječnja, filmom zasnovanim na noveli izraelskog pisca Etgara Kereta, originalnog naslova "Wristcutters: A Love Story", s Tomom Waitsom u glumačkoj postavi.

Snimatelj filma također je Zagrepčanin Vanja Černjul.

Dukićev redateljski debi na internet stranici Sundance festivala opisuju kao inteligentno, neodoljivo i originalno ostvarenje. Autori hvale redatelja za kojeg kažu da je uspio svoj istočnoeuropski apsurdni humor i egzistencijalni pogled na svijet projecirati na američki Zapad pri čemu uspijeva napraviti malo čudo.

Goran Dukić studirao je na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, nakon čega je dobio američku stipendiju. Najprije se školovao u New Yorku, a potom u Los Angelesu. Dobitnik je dvadesetak nagrada u Europi i SAD-u za kratki film i scenarije.

Pročitajte više