Goranovo proljeće: Nagrađeni učenici osnovnih i srednjih škola

POVJERENSTVO Goranovog proljeća prvu nagradu u kategoriji osnovnih škola dodijelilo je Danielu Krmeku, učeniku dubrovačke Osnovne škole Marina Držića, a u kategoriji učenika srednjih škola Ani Vidas iz splitske Treće gimnazije.

Povjerenstvo u sastavu Branimir Bošnjak, predsjednik, Alojz Majetić, Karol Visinko, Marinko Kovačević - članovi, pregledalo je i procijenilo pjesme stotinjak rukopisa mladih pjesnika osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske, izvijestio je danas Marinko Kovačević, predsjednik Odbora Goranovog proljeća Lukovdol.

Druga nagrada u kategoriji osnovnih škola dodijeljena je Danijelu Kralju, učeniku Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića, Sveti Juraj na Bregu, a treća nagrada Marijani Krolo, učenici Osnovne škole kneza Branimira, Donji Muć.

Druga nagrada u kategoriji srednjih škola dodijeljena je Ivanu Bujanu, iz čakovečke Gimnazije, a treća nagrada Ivani Antić, iz pulske Gimnazije.

Nagrađeni učenici i njihovi mentori bit će pozvati 20. i 21. ožujka u Lukovdol, gdje će sudjelovati u radu Literarne radionice Goranovog proljeća.

Mladi pjesnici nastupit će na otvorenju Goranovog proljeća, te će im se tom prigodom dodijeliti svečane diplome Goranovog proljeća za uspjeh koji su postigli na ovogodišnjem natječaju za mlade pjesnike osnovnih i srednjih škola, izvijestio je Odbor Goranovog proljeća.

Pročitajte više