Gotovinini odvjetnici: Moguće je da su terorističke prijetnje dio akcijskog plana

ODVJETNIČKI tim odbjeglog generala Ante Gotovine večeras se ogradio od anonimnih terorističkih prijetnji u kojima se spominje i ime generala Gotovine, ističući da bilo kakve nasilne akcije "nisu, niti mogu biti planirane ili izvedene u ime ili zbog nepravdi učinjenih generalu Gotovini".

"Obrana generala Gotovine, njegova obitelj, a uvjereni smo da iznosimo i stav samoga generala, najenergičnije se ograđuje od bilo kakvih nasilnih akcija, a one nisu niti mogu biti planirane ili izvedene u ime ili zbog nepravdi učinjenih generalu Gotovini", stoji u priopćenju Gotovininih odvjetnika.

Napominjući kako je general Gotovina "optužen na temelju falsificiranih dokumenata i lažnih iskaza", odvjetnici izražavaju uvjerenje da će "istina na kraju biti utvrđena i da će general Gotovina vrlo skoro biti oslobođen od lažnih optužbi izrečenih na njegovo ime". "U takvome razvoju situacije radikalne prijetnje protiv institucija Republike Hrvatske, koje su stvorili hrvatski branitelji pobijedivši u Domovinskome ratu, najviše štete generalu Gotovini", ocjenjuje odvjetnički tim.

Odvjetnici ne isključuju mogućnost da je povezivanje prijetnji terorističkim akcijama s generalom Gotovinom zamišljeno u "nekoj bolesnoj glavi planera kojekakvih akcijskih planova koji imaju za cilj ocrniti generala u njegovomu hrvatskom narodu".

"Stoga pozivamo sve dobronamjerne osobe koje žele pomoći generalu da sve svoje djelatnosti usmjere na utvrđivanje istine koja jedina može donijeti Gotovini miran život s njegovom obitelji", stoji u priopćenju koje su potpisali Luka Mišetic, Ivo Farčić, Marijan Pedišić, Ante Vukorepa i Marin Ivanović.

Oni su time reagirali na prijeteće pismo koje je jučer stiglo u redakcije nekih hrvatskih medija, s potpisom terorističke mreže "Racija politike", a koja preuzima odgovornost za nedavne tri eksplozije u Vukovarsko-srijemskoj županiji i najavljuje nove terorističke akte usmjerene prema državnoj imovini i političarima. U prijetećem pismu uz ostalo stoji i da "nacionalni interesi u Hrvatskoj moraju ojačati, a u slučaju da general Ante Gotovina bude izručen sudu, Hrvatska će se tada morati suočiti s najvećim terorističkim napadima".

Pročitajte više