Gowan: Neovisnost jedna od opcija za budući status Kosova

Veleposlanik Velike Britanije u Beogradu David Gowan izjavio je u utorak u Prištini kako je neovisnost jedna od otvorenih opcija za budućnost Kosova. L

"Neovisnost je jedna od opcija za budući status Kosova", rekao je Gowan, podržavajući time stajalište političkih direktora ministarstva vanjskih poslova zemalja članice Kontakt skupine plus da neovisnost Kosova nije isključena kao mogućnost za rješavanje toga pitanja. On je dodao da se ulažu veliki napori na određivanju konačnog statusa, ali da je zato potrebna veća predanost kosovskih političara.

Britanski diplomat izjavio je to nakon razgovora što ga je u Prištini vodio s kosovskim premijerom Bajramom Kosumijem. Teme razgovora dvojice dužnosnika bile su akutalni razvoj situacije na Kosovu i napori koje se čine na Kosovu na ispunjavanju standarda, čija će pozitivna ocjena omogućiti otvaranje razgovora o konačnom statusu Kosova.

Britanski veleposlanik u Beogradu kazao je da Velika Britanija još uvijek razmatra mogućnost preuzimanja vodeće uloge u razgovorima o konačnom statusu Kosova.

(Hina) xbb ybr

Pročitajte više