Gradonačelnik Siska protiv prosvjednika: Ako će oni mene gađati jajima, gađat ću i ja njih



NAKON što je do njega došla informacija da će prosvjednici u Sisku "posjetiti" njegov stan, gradonačelnik Siska Dinko Pintarić sazvao je izvanrednu konferenciju za novinare. U obraćanju medijima okomio se na prosvjednike, oporbeni SDP, ali i na lokalni portal Sisak.info.

"Tko će mene gađati jajima, gađat ću i ja njega. Uzvratit ću istom mjerom. Ne želim prosvjede pred svojim domom", rekao je Pintarić zapitavši se hoće li prosvjednici uskoro političarima lupati na vrata i upadati u stanove. "Branit ću svoj dom i dostojanstvo svoje obitelji svim sredstvima", kaže Pintarić.

Gradonačelnik Siska zatražio je od PU sisačko-moslavačke da ne dopusti prosvjedovanje pred njegovim stanom i da povuče dozvolu za prosvjed koja je već izdana. Zatražio je, kaže, i zaštitu pravobraniteljice za djecu i javnog pravobranitelja jer smatra da su ugrožena njegova ustavna prava i prava njegovog malodobnog djeteta.

"Ako nitko ne bude reagirao, satisfakciju ću tražiti na sudu. Pa i van Hrvatske ako treba", kaže Pintarić, te dodaje: "Nisam mogao više šutjeti, vrijeme je da se kaže dosta. Neću trpjeti da se na ulicama vrijeđa mene i moju obitelj".

Kao organizatore prosvjeda Pintarić je prozvao sisački SDP i lokalni portal Sisak.info, kojeg proglašava SDP-ovim glasilom. "Imam dokaze da su oni organizirali prosvjede i pokazat ću ih na sudu", rekao je Pintarić. 

Pročitajte više