Grivičić u ime Hrvatskoga seljačkog saveza pozvao Vladu na hitan razgovor o žetvi

Desetak je dana ostalo do ovogodišnje žetve pšenice, Vlada se još nije očitovala o otkupljivaču, a javljaju se i problemi sa silosima, koji nisu spremni, izjavio je na današnjoj konferenciji za novinstvo predsjednik Hrvatskoga seljačkog saveza (HSS) Darko Grivičić i pozvao Vladu na hitan razgovor, koji bi se trebao održati "već sutra ili prekosutra, a ne za desetak dana, kako poručuje ovlašteno Ministarstvo".

Predsjednik HSS-a rekao je kako Savez ima informaciju da Vlada "namjerno odgađa pitanja vezana uz žetvu i otkupljivača pšenice kako bi se u posljednjem trenutku našao spasitelj", a to bi, po njegovim riječima, trebao biti "jedan od financijera HDZ-a koji bi ovogodišnju pšenicu otkupljivao po svojim uvjetima".

Na novinarsko pitanje o kojem se financijeru radi, Grivičić nije želio odgovoriti, no ipak je rekao da je riječ o "najjačoj hrvatskoj firmi koja se bavi agrarom".

Poručio je i kako nije realno očekivati da će seljaci pristati "na cijenu pšenice manju od prošlogodišnje, a to je ispod jedne kune po kilogramu".

Kad je riječ o silosima, Grivičić je rekao da Brodsko-posavska županija iz koje on dolazi trenutačno nema spreman nijedan silos budući da je tvrtka "Jasinje", koja je imala jedan silos, u stečaju, a radnici su otpušteni. Problema sa silosima imaju i Karlovac i Varaždin, dodao je.

Napomenuo je da bi ovogodišnja žetva trebala biti dobra, ali smatra da će pšenica biti lošija od prošlogodišnje.

HSS nema namjeru voditi politiku u državi i ne želi prosvjede. "Odgovornost je na Vladi i resornome Ministarstvu, a ako bude prosvjeda, bojim se da bi to moglo biti katastrofalno", poručio je predsjednik Hrvatskoga seljačkog saveza Darko Grivičić.

(Hina) xsdju ydd

Pročitajte više