Grmoja o najnovijim HDZ-ovim porukama: Očekujem da DORH reagira

Foto: Hina

PREDSJEDNIK saborskog Antikorupcijskog vijeća Nikola Grmoja (Most) komentirajući najnoviju SMS aferu kazao je kako očekuje od Državnog odvjetništva (DORH) da pokrene postupak protiv odgovornih.

"Očekujem da DORH na temelju Viber poruka, prema kojima je očito da su se namještali natječaji i trgovalo utjecajem, pokrene postupak protiv odgovornih, Milića i Katičića", izjavio je Grmoja u saboru. Dodao je i kako je iz poruka jasno da se ništa nije događalo bez znanja premijera Andreja Plenkovića te da se njega pitalo o svakom zaposlenju.

 

Grmoja: Plenković je u ogromnim problemima

"Onaj tko želi vidjeti, njemu je sve jasno", ustvrdio je. Nakon afere "AP" Plenković sada ima još i aferu najbližih suradnika, Krunoslava Katičića, tajnika HDZ-a, i Marka Milića, glasnogovornika vlade, te je u ogromnim problemima, ocijenio je.

Tu se radi o čistoj trgovini utjecajem, smatra Grmoja i podsjeća da su za iste stvari podignute optužnice protiv bivšeg potpredsjednika vlade Borisa Miloševića te bivših ministara Darka Horvata i Josipa Aladrovića.

"Ne znam kako se vladajuća većina iz ovoga može izvući", rekao je i zaključio da Plenković i njegova korumpirana klika nemaju političku budućnost.

Pročitajte više